Dressyr i ridhuset

Igår trimmade jag i ridhuset tillsammans med Frida och Celine. Izza var som väntat ganska stel i galoppen från start så jag galopperade igång henne i ca 10 minuter. Gasade längs långsidorna och försökte korta henne på kortsidorna. Att gasa var helt klart lättast!

Efter uppvärmningen jobbade jag vidare med att korta och länga galoppen. Flyttade lite skänkelvikningar och gjorde lite galoppskolor. Det kändes helt okej förutom att Izza fortfarande var lite stel i ryggen. Mot slutet gick jag över till att jobba med avsaktningar från galopp till skritt och sedan direkt göra ny fattning. Växlade mellan att fatta rättvänd och förvänd och Izza lyssnade lydigt på hjälperna. Det enda som inte riktigt fungerade optimalt var avsaktningarna till skritt. Här blev det nästan alltid travsteg och Izza blev ganska stum i munnen precis i avsaktningen. Antar att det har med styrkan att göra så detta är något vi ska jobba vidare på!

Det sista vi gjorde var att rida några diagonala travslutor och här var Izza supermjuk och elastiskt. Härligt med ett bra avslut :)

Foto: Frida JohanssonIMG_7158

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.