Behandlat hästen

Igår var Marina i stallet och behandlade min lilla pålle. Hon hittade lite småskavanker så det kändes skönt att få det åtgärdat nu innan tävlingen. Fick lite hemläxor, medicine bland annat ska jag börja stretcha både fram- och bakbenen plus fortsätta med den stretchingen jag redan gör (det vill säga ryggen, stuff manken och sidorna).

Vi kikade lite snabbt på min dressyrsadel då Izza var lite stel på höger sida om ryggraden. Det visade sig då att stoppningen på höger sida är betydligt mer ihopsjunken än på vänster sida, vilken i sig kan innebära att jag sitter snett när jag rider. Inte helt otänkbart med tanke på skadan i mitt vänstra knä. Måste därför lära mig att sitta rakt! Problemet är bara att jag inte upplever att jag sitter snett, men får helt enkelt rida lite utan stigbyglar och verkligen försöka känna efter så ska det nog gå att fixa.

Nu ska Izza vila en dag och sedan joggas igång lite försiktigt. På den tredje dagen kan vi köra på som vanligt igen, då hoppas jag att baucherbettet har kommit så att jag kan testa det :)

IMG_0235

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

4 Comments

  1. Jag fick också tips om att stretcha fram och bakbenen, och det har hjälpt något otroligt. Särskilt bakbenen, det mjukar upp jättemycket! Har inte tänkt på det innan, men det förstår man ju att det är lika viktigt för en häst att stretcha som för en människa! :)

    • Ja precis! Jag har funderat länge på om jag skulle börja stretch benen men har inte vetat hur man gör. Så nu fick jag äntligen lära mig :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.