Dressyrtrim för Agneta

Nu har dressyrgruppen dragit igång igen! Riktigt skönt att få en fast träningstid varje vecka igen, sildenafil blir lite hur som helst med träningen under sommaren. Vi har bytt instruktör i höst också! Hanna är nämligen mammaledig och istället har vi fått äran att träna för Agneta, som också är dressyrdomare.

Red första trimpasset för två veckor sedan och då var Izza stark som en oxå så fick inte till någon bra känsla alls. Förra tisdagen avbokade jag eftersom Izza fick besök av equiterapeuten, men igår tränade vi som vanligt igen.

Izza hade ganska bra takt från början och vi värmde upp med några öppnor längs långsidorna. Vi fick rida lite innanför spåret för att komma bort från väggen och shit va svårt det blir direkt man inte har någon vägg som stöd på ytter! Vinglade som bara den i början men efter några upprepningar blev det lite bättre.

Efter öppnorna tränade vi vidare på galoppfattningar. Izza vill gärna rusa in i fattningen så jag fick jobba med att få henne att vänta, vilket gav resultat! Mot slutet testade vi några enkla byten på serpentinbåge och de första blev riktigt bra, duktig pålle. Ju längre vi red desto sämre blev bytena, så Izza blev nog lite trött i sina små bakben när hon inte fick springa iväg i fattningarna. Överlag är jag väldigt nöjd med passet.

Kul med ny termin och ny tränare :)

Foto: Anton DahlströmIMG_0238

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.