Test av nytt bett

Idag har jag ridit Izza på baucherbettet för första gången. Nytt favoritbett? Ja!

Izza var som en helt annan häst att rida. Mjuk i munnen och inte ens en tendens till att bli framtung. Red några skolor och enkla byten och de fungerade helt okej. Måste träna på mer avsaktningar till skritt från galopp bara. Orkar inte sitta ihop henne hela vägen in i skritten så oftast bli det några travsteg där. Bara att träna träna träna så blir det nog bra till slut :)

Kommer en mer utförlig utvärdering av bettet senare i veckan, and ska rida med det på tisdagsträningen så får vi se om hon svarar lika bra då!

20130901-170758.jpg

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

5 Comments

  1. Ser att du bytt nosgrimma också. Ngn speciell anledning? Bara nyfiken, spännande att höra hur andra tänker kring träns och betsling!
    Min blir väldigt stark, framförallt i galoppen, kanske kan var värt att prova samma bett på honom också…

    • Hej Linda! Jag bytte eftersom hon började få skavsår av sin remontnosgrimma. Jag försöker byta bett och nosgrimmor så ofta jag kan, rider på hackamore, pelham, kandar, fullcheek, baucher, gummibett och så vidare. Jag har har otrolig hjälpa av mitt gummipelham i dressyren, när jag rider på det så är Izza supermjuk i munnen och det har hjälpt även när jag rider på vanligt tredelat. Men testa baucher, verkar vara ett bra bett :)

  2. Jag rider också min häst på 3-delat och han verkar också gilla det. Jag är därför lite nyfiken på vad du fick för svar från ridsportförbundet angående att tävla på det, för visst hade du mailat och frågat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.