Lös i magen

Något som verkligen har bekymrat mig på sistone är att Izzas mage har blivit väldigt orolig. När jag rider skiter hon säkert fem gånger plus att hon fiser till och från hela tiden. Müslin som jag började med är därför borttagen helt ut foderstaten, remedy tror nämligen att det kan bero på den…

Istället har jag börjat ge av Linneas foder Irish Mash från St Hippolyt. Ska tydligen vara väldigt bra för oroliga magar så hoppas den kan styra upp det som stör! Ska även vara bra för kolikhästar och Izza har ju haft kolikkänningar nån gång per år så hoppas att de också försvinner. Nya foderstaten innehåller alltså 11 kg hö, order 1 kg havre, pills 0.25 kg mash, 1 dl foderjäst och lite mineraler. När jag räknade så stämde alla kvoter förvånansvärt bra så nu håller jag tummarna :)

mash

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.