Dressyrtrim med Corinn

Igår var det dags för sista dressyrtrimmen för den här terminen. Vi var bara tre stycken, medicine lyx! 

Fick till det riktigt bra tyckte jag, trots att vi testade lite rodeo. Vi fick börja med att jogga hästarna i en lägre form och Corinn skötte sig väldigt bra och sänkte sig framåt nedåt. När det fungerade jobbade vi med en övning som innehöll skänkelvikning, steglängning och tiometersvolt i trav. Corinn gjorde allt bra men tog inte riktigt mina framåtdrivande hjälper. Testade att lägga på spöt på rumpan en gång och då kickade hon mot det. Fick fortsätta att dutta med spöt ända tills hon slutade sparka och istället gick fram, därav den lilla rodeouppvisningen. Proceduren fick upprepas tre gången innan Corinn förstod att en dutt på rumpan betydde framåt och inte bakutspark. Spännande med lite action :)

Efter travarbetet gick vi vidare med galoppen. Fick göra en övning som innehöll skänkelvikning i trav, fattning, 15-metersvolt och steglängning. Corinn tyckte vänstergaloppen var jobbig men högergaloppen gick bättre.

Riktigt nöjd över terminens sista träning! Nu ska faktiskt Corinn vila i hela tre dagar för att återhämta huvud och kropp lite sen kör vi igång med lite jul- och nyårsträning. Ser verkligen fram emot att få rida när det är ljust ute :)

IMG_0235

Publicerat i Allmänt, Corinn, Dressyrträningar, Hästliv.

3 Comments

  1. sv. Ja det blev många :D Ja Iaf Avalon. Ev om jag kan övertala kjell så ska han tävla lite på Ocean men det är som att lära en gammal hund sitta ;)
    Målet för nästa år är ju Msv B med melizza. Att sätta piruetterna och 4:or samt 3:or i byten. Javas plan är 5 års championat. Avalon ska få ut och rutin tävla, pga hennes temperament får vi ta det som det kommer . Kanske tom utom tävlan de första gångerna. Men LA tror jag blir bäst för henne där det är lite att ”göra” .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.