Första ridpasset på fyra månader

I helgen var det äntligen dags att sitta på Izzas rygg igen. Sadlade som vanligt och slängde mig upp. Det första som hände var att Izza fick syn på några skräckinjagande ballonger, fick panik och skenade till baka till stallet. Hann tänka ”Fan, nu flyger jag av”, fast det gick som tur var bra! Inga bilar blev tillknycklade heller, vi skenade nämligen rakt över stallparkeringen. Resten av turen löpte på som vanligt, Izza var pigg men inte okontrollerbar. Skrittade hela turen.

Igår var det dags för ridtur nummer två. Satte på nödbrömsen (pelhamet), kändes som ett ganska bra idé. Izza var på tårna som vanligt men höll sig på mattan. Testade till och med lite trav och den kändes bra, hon var riktigt mjuk i sidorna med tanke på hur länge hon har vilat.

Känns gött att vara igång igen! Tror dock att Izza har växt under vilan, sadeln är nämligen för trång och hon känns mycket större att sitta på än Corinn. Har alltid tänkt att dom är ungefär lika stora!

20140203-110909.jpg

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.