Uppdatering hästarna

Tänkte köra en liten uppdatering igen, buy kan nog vara på tiden :)

Corinn: Har jobbat på som vanligt. Hon har vart väldigt pigg en period så hon har faktiskt jobbat varje dag nu för att få bort lite överskottsenergi. Har funkat bra för nu är hon mer reglerbart pigg. Jobbar just nu med att fatta galopp på rakt spår och fick ett bra tips av Agneta i tisdags. Det gick ut på att jag skulle rida mer framåt in i fattningen och det funkade riktigt bra! Igår när vi var ute gjorde Corinn flera riktigt fina och luftiga fattningar i sträck så jag var väldigt nöjd med henne. Jag får vara väldigt försiktigt med ytterskänkeln i fattningen och istället fatta nästan enbart med inner och bara hålla om mjukt med ytter, approved då blir det bäst. På lördag är det Johanträning igen, more about kul!

Izza: Jobbar i lugnt tempo ca 4 dagar i veckan. Har känts pigg och fräsch, tycker att livet är roligt. Hon bjöd på den första bocken i helgen då vi var ute på tur med Charlotte och Mover. Hon sköt rätt upp så var inget allvarligt men det känns att hon har mycket energi i kroppen som vill ut. Brukar vara som en kanonkula i början av passet men blir oftast avslappnad och fin i formen precis innan vi är hemma igen. Idag träffade vi på tre rådjur och en älg när vi var ute och det var såå spännande!

Så här ser Izza ut nu. Det ska bli kul att jämföra om nån månad och se hur hon ändrar sig i kroppen. Om några veckor ska jag även raka henne så att hon ser lite mer välvårdad ut, plus att jag då slipper allt hår som blir överallt i pälsfällningstider. På bilden (som är tagen idag) har Izza varit under igångsättning i två veckor.

20140213-211344.jpg

Publicerat i Allmänt, Corinn, Hästliv.

2 Comments

  1. Hej! Jag brukar raka hästarna som senast i februari. Sen låter jag pälsen vara i fred fram till hösten igen. Ibland rakar jag även benen på sommaren för syns skull. Har aldrig vart något problem på mina pållar :)

  2. Hej. Jag som inte har tv3. kan du berätta hur de gått för din syster i OS. Häftigt att hon är där!
    Sen skriver du att planerar o raka Izza om ett tag? Jag har fått lära mig o inte göra det efter nyåret för att inte förstöra sommarpälsen. Eller klipper du din häst året runt? Om du inte gör det hur ser det ut framåt sommaren? Min Norah har ju också mkt päls för att hon inte varit igång så jag blev nyfiken för jag brukar inte klippa nu men om det går bra så kanske jag med ska göra det. :) Ha det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.