Dressyrtrim med Ruffe

Igår red jag lektionshäst på min dressyrträning. Jag fick äran att sitta på hästen med det snygga namnet, nurse nämligen Run Run Rudolph. Ruffe, som han också kallas, är en 154 cm hög Connemara som är riktigt mysig att rida!

Ruffe kändes riktigt pigg och framåt från start så passade på att lossa honom i sidorna när motorn ändå var igång där bak. Vi jobbade med många skolor i trav till en början och red en övning som innehöll öppna, båge in på medellinjen, båge ut till andra väggen, sluta. Ruffe kände så härlig! Mjuk och fin i handen med en riktigt bra travtakt. Skulle kunna sitta och göra travskolor på Ruffe i all oändlighet, det kändes så enkelt och lättsamt :)

När vi sedan skulle göra samma sak i galopp blev det däremot väldigt jobbigt… Ruffes galopp är nämligen hemskt fyrtaktig och det är hur svårt som helt att ens få till ett vettigt galoppsprång. Att Ruffe var rädd för de andra bruna hästarna i ridhuset gjorde inte direkt saken bättre. Till sist fick jag i alla fall till några bra galoppsprång så det kändes helt okej.

Ruffe och Ida på hopp-km i höstas:ruffe

 

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

2 Comments

  1. Hej. Så skoj att se och höra lite om vackra Rudolph. Har knappt hört något från honom sen jag sålde honom som föl.
    Uppfödaren Anneli

    • Ååå så spännade! I dagsläget går han som ridskolehäst på Torsby Ridklubb och verkar trivas med livet. Jag har ridit honom an gång i veckan hela våren, traven är jättehärlig, galoppen har han lite svårare med. Han är väldigt mjuk i sina sior och gör både öppnor och slutor lekande lätt. Ruffe är lite skygg för andra hästar och blir titt som tätt mötesskygg, speciellt om man möter en stor brun häst. I övrigt är han mångas favorit på hopplektionerna då han hoppas som en gummiboll :) Mvh Elin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.