Johanträning med Izza

I lördags var det dags för den första Johanträningen på hur länge som helst. Jag tränade ju med Corinn några gånger i vinter men Izza har inte gått med sen i september 2013, drugs sjukt länge sen! 8 månader sen för att vara exakt… !

Fokus låg på att få hästarna lösgjorda och ihop utan att lägga sig på i handen. Izza jobbade faktiskt på riktigt bra och jag var väldigt nöjd med henne efter passet. Jag fick tillsägelse av Johan att jag skulle räta upp mig mer och då blev ju Izza genast mycket bättre. Jag fick även jobba med att få henne mer aktiverad bak för att hon skulle ta ett jämnare stöd i handen. Tyckte att det fungerade bra :) Mot slutet ville Izza blir lite väl låg så då fick jag lyfta henne lite i fronten för att hon inte skulle bli tung.

Mest basicjobb alltså men det passade oss väldigt bra nu när vi inte har varit med på länge. Längtar efter nästa Johanträning 14 juni!

Här kommer en film från passet! Tack till Frida som filmade :)

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Filmer, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.