Agility med Nelly

På torsdag är det dags för agilitytävling i Malung! Börjar redan bli nervös – vart ska Nelly smita den här gången? Tränade lite igår och även i fredags och testade då en ny metod när hon smet (eftersom det uppenbarligen inte fungerar att skrika på henne). Sprang istället och gömde mig vilket fungerade förvånansvärt bra! Första gången hon stack satt jag i bilen i ca 5-10 minuter innan jag gick ut tillbaka till en lite fundersam vovve.

I fredags byggde jag upp en övning som jag hittade på nätet (Google är bra!). Jag gillade den väldigt mycket eftersom man inte behövde bygga särskilt mycket trots att banan blev 18 hinder lång. Perfekt! Övningen stod kvar på planen även igår så körde vidare på samma sak plus att jag byggde en liten agilitybana så att vi kunde träna på kontaktfältshinder. Nelly var duktig båda dagarna blev blev trött ganska snabbt i värmen så fick pausa ganska ofta.

Nelly har för övrigt klipp sig och ser nu ut som en Forster, eller som Sid i Ice Age.
Om några månader har nog fluffet växt ut igen :)

Nelly med fluffet, foto: emma dahlström:
Insta Nelly bus

agikity

 

Publicerat i Agility, Allmänt, Hundliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.