Haflinger Riks 2014

Ja då var vi hemma från Riks då! Eller ja, erectile egentligen kom vi ju hem redan lördag kväll om man ska vara noga. Har ni haft oväder i helgen? I söndags hade vi det kraftigaste åskovädret vi har haft på väldigt länge… I måndags drog det in ytterligare ett åskoväder med väldigt starka vindar. Träd blåste ned överallt och orsakade strömavbrott i större delen av Värmland. Spännande! Men nu åter till Riks:

Jag och Linnea anlände till Sala 5 min innan incheckningen på vandrarhemmet stängde. Detta berodde på diverse bilproblem, site min vanliga bil gick nämligen sönder precis när vi hade åkt så jag fick åka till pappa och låna hans bil, tur att det finns reservbilar! Vandrarhemmet var väldigt gulligt, rummet var ungefär lika stort som en hytt på Ålandsbåten så jag och Linnea var glada över att vi inte hade packat för mycket prylar.

När vi hade installerat oss åkte vi till ridklubben där resten av haflingerligan höll till. Vi tog oss en titt på hingstarna Acilliano och Sternbild och fick även se dom in action i ridhuset. Snygga! Favoriten var nog ändå nykomlingen Sternbild, vilken utstrålning! Fick även hälsa på världens sötaste haflingefölis och det var väldigt nära att jag tog med honom hem.

När klockan blev mycket drog vi tillbaka till vandrarhemmet. På lördag startade vi dagen med frukost sen checkade vi ut och åkte till ridklubben igen. Tinkerhästarna startade upp dagen, vilka häftiga hästar! Det visade sig att Tinkerhästarna finns i en hel hög med färgkombinationer, jag som trodde att alla var skäck. Favoriterna var fölen och hingsten med svart svans och vit man, cool! Favoriten bland guldhästarna blev Sternbild, jag gillade dock den lilla fölisen väldigt mycket också :)

Här kommer lite resultat från dagen (Haflinger). Jag satt och skrev av alla resultat som domaren ropade upp, har även för Tinkerhästarna men det är ju inte lika intressant ;)

Sto 2 år: Mira Amira 88887=39 p
Sto 3 år: Gårdslyckans Minna 87887=38 p
Sto 4 år och äldre med föl: Fortuna 87897=39 p BIM
Föl: Lioris Wici Wictory 98888=41 p
Sto 4 år och äldre utan föl: Loni 78787=37 p, Shoshone 88688=38 p
Hingstar godkända: Acilliano BE 38 98888=41 p, Sternbild 00372/T 99887=41 p BIR

Söta Tinkerfölisar:IMG_0347 IMG_0349

Den yngsta av alla deltagare, drygt 1 månad gammal!IMG_0352

Domarna koncentrerar sig för att ge rätt poäng:IMG_0381 Tinker med svart svans och vit man:  IMG_0470

haflingern girli visade upp en imponerande köruppvisning i lunchpausen:IMG_0466

Shoshone hade dagens längta man!IMG_0417

Sötast av dom alla, fölisen lioris wici wictory:IMG_0406

snyggast på hela dagen: hingsten sternbildIMG_0575 IMG_0577

Publicerat i Allmänt, Haflinger Riks, Hästliv.

1 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.