Veckans Jojjo

Då var veckans ridpass på Jojjo över. Igår jobbade vi vidare med fattningar från skritt och lite förvänd galopp. Fattningarna tar han riktigt bra även fast det blir några travsteg innan galoppen. Den förvänd har han lite svårt för så gjorde bara några förvända på rakt spår. Mot slutet försökte jag även göra lite skolor i trav, buy svårt! Direkt det blev lite för jobbigt eller svårt så blev han väldigt spänd, side effects så vi fick jobba i väldigt korta intervaller för att det skulle fungera. Mot slutet fick jag i alla fall in bogen pyttelite utan att han stannade eller började hacka.

I morse fortsatte vi på samma arbete. Den förvända var lite bättre idag så vågade mig på att fortsätta i förvänd längs en kortsida, drugs väääääldigt jobbigt enligt Jojjo. Men efter lite övertalning så höll han faktiskt galoppen tills jag bad honom att bryta av. Jobbade sedan vidare med öppnor längs långsidorna och idag provade jag att rida lätt istället för att sitta ner vilket gav resultat, det var då mycket lättare att få in bogen utan att han hackade eller blev spänd. Red några öppnor i varje varv tills jag kände mig nöjd. Mot slutet nötte jag fattningar från både skritt och trav för att han skulle bli kvickare för hjälpen, han brukar nämligen ha typ 5 stegs betänketid innan han fattar galopp. Efter lite övertalning så fattade han snällt på hjälpen och jag nöjde mig sedan för dagen. När jag joggade av honom kändes han riktigt fin, mjukt in sidorna och ett jämnt stöd på bettet. Det artar sig!

Gammal bild från förra hösten:IMG_8396

Publicerat i Allmänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.