Lok LB:2 Åmåls RK, 16 nov 2014

Förra söndagen var alltså jag och Nachtmann på tävling i Åmål. Vi åkte dit lite tidigare så att vi hann se Linda och Acilliano BE som gjorde en jättefin dressyrdebut tillsammans! Sen var det vår tur och vi red fram i ett litet och trångt ridhus tillsammans med 5-6 andra ekipage. Några krockar blev det men vi överlevde :) Han kändes i alla fall väldigt fin i traven, viagra vänstergaloppen var lite fyrtaktig men efter några fattningar blev den mycket bättre.

Väl inne på banan så blev Nachtmann skiträdd för domaren som satt på marken vid ett bord, remedy hjälp så farligt! Fast jag var förberedd på detta eftersom Izza ALLTID är rädd för domare som sitter i markhöjd. Vi red i alla fall på ett åttavolt nere vid domaren tills jag fick hyfsad kontroll på styrningen. När programmet startade började Nachtmann frusta och frustade genom båda tiometersvolterna vilket såklart inte blev så bra, vi tappade bjudning och flyt. Sen blev det en 5:a på mellantraven, men det vet vi sen tidigare. Efter mellantraven blev domaren läskig igen så vi var tvungna att stanna och backa lite. Men efter det fick vi till en ökad skritt utan bajspaus :D Galoppdelen gick sen riktigt bra och vi fick många 7,5:or. Sista snutten med mellantrav fick vi 5:a på och halten framför domaren fick vi också en 5:a på eftersom vi parkerade med lite bakåtlut (tror att han var beredd på en ryggning).

En blandad kompott med andra ord! Allt mellan 5 – 7,5. Är absolut mest nöjd med galoppdelen. Blev nöjd med procenten även fast vi red på något lägre resultat än vi har gjort tidigare. Blev dock lite missnöjd med det allmänna intrycket där vi fick 6:or rakt igenom, hade hellre haft en 5:a på en punkt och en 7:a på en annan.

Resultat: 62,50%
Domarkommentar: Mjukt ridet med plus för galoppen.

Publicerat i Allmänt, Filmer, Nachtmann, Tävlingar.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.