Sweden International Horse Show

Då var vi hemma efter en fullspäckad helg i hästens tecken! Jag och Frida anlände till vandrarhemmet på torsdag vid lunchtid efter att ha gått upp alldeles för tidigt (04.30 ringde klockan). Väl framme slängde vi in packningen på rummet och lunchade sedan på en restaurang i närheten. Sen började mission hitta-friends-arena. Efter lite efterforskningar tog vi oss till centralen där vi till slut hittade rätt pendeltåg. Tåget tog oss till Solna där vi sen promenerade till Friends. Själva arenen låg mitt på en byggarbetsplats mellan två höghus, approved kan säga att jag blev ganska förvånad! Hade förväntat mig något helt annat.

Väl framme fick vi våra funktionärsband och sen blev det en rundtur där vi blev visade SHF/STHs monter, stallarna, mässan, framridningen och arenan. Allt verkade lite kaosartat men det var ändå spännande att få se allt backstage. På torsdag kväll hade sedan haflingerhingstarna sitt första uppträdande i paddocken så då blev det lite pysslande med dom. Jag och Frida fixade sen ett schema för helgen.

På fredag-lördag blev det hingstpysslande, monterpassande, lite show och mycket mässa. Har egentligen inte handlat särskilt mycket under helgen men fick i alla fall med mig ett pannband, två par vantar, benskydd och en bok om avel. Alltid något! Det har varit en riktigt kul och spännande helg i haflingerns tecken. Ellen och Linda skötte sig galant på sina vackra hingstar och visade upp rasen på ett strålande sätt. Jag har blivit lite kär i en avkomma efter Nachtmann som heter Heisse Liebe, en riktig liten godbit som såg ut som en blandning mellan Corinn och Nachtmann. Hade jag haft obegränsat med pengar och ett eget stall så hade hon fått följa med hem :) Helgen har varit fantastisk och jag är mäkta imponerad över alla som lägger ner sin själ i det här!

En sak jag reagerade på under helgen var dock bristen på säkerhet. Hästar och människor blandades hej vilt, framridningen var KAOS innan julshowerna. Jag förstår inte hur man kan anordna ett så stort arrangemang och samtidigt ha sämre säkerhetstänk än på en lokal hästdressyr. Men men, hoppas att de lär sig till nästa gång :)

En hög blandade bilder från Stockholm:IMG_5327.JPG

IMG_5332.JPG

IMG_5328.JPG

IMG_5345.JPG

IMG_5343.JPG

IMG_5370.JPG

IMG_5364.JPG

IMG_5373.JPG

IMG_5383.JPG

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.