De första besöken på seminstationen

Förra söndagen styrde vi bil och hästtransport mot seminstationen för första gången! Väl på plats konstaterades det att Izza befann sig i slutet av brunsten och troligtvis skulle släppa ägget redan på måndagen. Detta var inte så bra eftersom det skulle bli både svårt och dyrt att få hem doser från Tyskland på helgen. Vi bestämde oss därför för att åka ner igen på tisdagen för att se hur allt såg ut, som tur var så hade Izza fortfarande inte släppt ägget. Bra besked med andra ord!

Den 31 maj åker vi ner igen för att kolla vart i brunsten hon befinner sig då. Troligtvis insemineras hos någon gång 2-4 juni, så spännande! Nu håller vi alla tummar för att hon tar sig på första försöket :)

Seminstationen var superbra med stor och luftig undersökningsplats. De tog emot oss direkt vi kom dit och alla på plats var trevliga och proffsiga. Jag kan verkligen rekommendera Athena Equestrian för er som funderar på att inseminera era ston i norra Värmland.

bild-2 bild 1

 

Publicerat i Fölis 2016, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.