Vänta föl försäkring?

Är det någon som vet mer om Vänta föl försäkring? Är det värt att skaffa?

Vänta fölförsäkring (Folksam)
Försäkringen kan tecknas för sto som betäckts mellan 3–20 års ålder från 40:e till 300:e dräktighetsdygnet. Försäkringen omfattar en (1) dräktighetsperiod och upphör då fölet blir enskilt försäkrat, link dock senast då fölet uppnått 30 dygns ålder.

Försäkringsbeloppet betalas för:

? Foster som från 40:e dräktighetsdygnet förloras genom bevisad kastning, förlossningshinder eller stoets död.

? Uteblivet föl från sto som, genom ultraljudsundersökning utförd av veterinär tidigast 40:e dygnet efter senaste betäckningen och i direkt anslutning till att försäkringen tecknas, befunnits dräktigt. Från 90:e dygnet kan även manuell dräktighets- eller blodprovsundersökning ske.

? Föl som inom 30 dygn efter födseln dör eller till följd av sjukdom, skada eller medfött fel måste avlivas.

Vid flerbörd lämnas ersättning bara för ett föl (foster). Om något av fölen lever lämnas ingen ersättning. För föl och foster från samma sto betalas ersättning högst två gånger. Föl som försäkrats enskilt före 30 dygns ålder omfattas inte av ersättning enligt Vänta föl. Om stoet avlivas på grund av skada och/eller sjukdom som fanns när försäkringen tecknades lämnas ingen ersättning.

Publicerat i Allmänt, Fölis 2016, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.