Svar på frågestunden

Tack för alla frågor! Här kommer svaren :)

Från Nora:

1. Hur länge har du ridit?
Sedan jag var 10 år gammal – alltså i 14 år.

2. Hur länge har du haft ”Izza”?
Izza kom till mig hösten 2009, sickness så snart i 3 år (oj vad tiden går fort…)

3. Hur länge har du och Izza tävlat?
Bara ett ynka år :) Vi startade vår första lokala tävling i april 2011.

4. Hur länge har du haft ”Nelly”?
Nelly kom till mig våren 2010, remedy så i två år ungefär.

5. Hur ofta tränar du med Nelly?
Just nu springer vi ca 2 gånger/vecka. Det har blivit lite dåligt med agilityträningar på sistone men hoppas att det blir några fler i sommar.

6. Hur ofta tävlar du med Nelly?
Vi har bara tävlat en gång och det var i vintras. Hon är ej ”färdigtränad” för några stora tävlingar ännu då hon gillar att smita :)

7. Vad var det som gjorde att du blev intresserad av att blogga?
Det började väl egentligen med att jag ville testa hur det var – sedan fastnade jag.

8. Varför har du bytt blogg så många gånger?
Det tycker jag inte att jag har gjort :) Den förra bloggen hade jag i lite drygt 2 år och jag bytte eftersom jag ville använda WordPress istället.

9. Vad är WORDPRESS till för, är det för att ha en hemsida eller blogg?
Man kan använda WordPress både till bloggar och hemsidor. Jag tycker att det är lättare att använda + att WordPress har mycket bättre mobilapp :)

10. Vart har du gjort din blogg-design? Vad heter programmet?
Jag har använt Adobe Photoshop CS4 till min header. Resten är ren html-kod :)

 

Från Elin:

Hur många timmar brukar det ta för dig i stallet?:)
I genomsnitt ca 2 timmar. Rider 0,5-1 timma och resten är stallarbete och borstning. På sommaren brukar det gå lite snabbare.

Har du några mål?
Mitt stora mål med Izza var att ta mig till LA i dressyr. Nu är vi ju där så nu siktar jag på att rida Medelsvår C inom två år. Inom hoppningen är målet att ta mig runt en 90 cm bana felfritt på en lokal tävling.

Vilken sak av din utrustning, är din favorit?:)
Hmm *tänker*, det måste vara min dressyrsadel – är så nöjd med den! (17″ Prestige Modena i kalvskinn med korta kåpor)

 

Från Maja:

Vad tycker du är det bästa vs sämsta med att ha haflinger och inte ett halvblod t.ex? :)
Det bästa är att man inte har samma press på sig. Det är ingen som förväntar sig att du skall rida en LA på 70%. Om man då lyckas göra det överträffar man allas förväntningar, vilket är riktigt roligt :) Sedan att haflingervärlden är en värld för sig är också lite spännande.

Det sämsta är väl att man inte har samma förutsättningar som de stora halvbloden med de stora gångarterna. Men rider man riktigt noggranna vägar med en stadig form så kan man slå även de maffigaste halvbloden :)

 

Från Alexandra:

Min haflinger och min systers haflinger har/haft problem med sina hovar och att dom spricker. Vi har funderat på om det ligger ”i rasen”. För dom har ljusa hovar och är ganska tunga modeller av hästar. Min fråga är om Izza har problem med sina hovar?
Izza har inte några större problem med hovarna men får dock lätt sprickor i bakfötterna. På sommaren kan hon ibland rycka av sig någon sko men annars brukar det sitta ganska bra. Min förra ponny Nalle (också haflinger) hade jätteproblem med fötterna och skorna trillade av stup i kvarten. Kanske att haflinger har sämre fötter men det är inget jag har hört talas om innan.

 

 

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

5 Comments

  1. Jag har hört att Haflinger brukar ha väldigt bra hovkvalité, men det varierar väl naturligtvis från häst till häst :)

    • Det kostar en viss avgift per år. Vet inte exakt vad det kostar men tror att du hittar det på WordPress hemsida :)

  2. Ville bara flika in att haflingerna jag känner har väldigt bra hovkvalitet. Tex har Marquesa gått barfota hela sitt 27åriga liv utan några problem alls (inkluderat tävlingskarriären). Alla hovslagare hon har träffat har älskat hennes hovar:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.