Dressyrpass i ridhuset

Igår blev det ett sent ridpass i ridhuset efter att ha flängt runt hela dagen. I början jobbade jag med att få fram en ren skritt utan att Izza skulle spänna upp ryggen och efter att ha gjort ungefär 100 skänkelvikningar blev hon riktigt fin. När skritten var bra gav jag mig på galoppen direkt för att försöka få till bra fattningar från skritt – något som är riktigt riktigt svårt. Jag spänner mig gärna i fattningarna från skritt och Izza spänner då upp ryggen och stretar emot. Men jag löste detta genom att fatta ur en sluta, då hängde ryggen med.

Vi hann även med att träna några ryggningar och när jag red som jag skulle så ryggade Izza rakt. Vi har annars haft problem med att hon gärna vill rygga lite snett. När ryggningarna fungerade testade jag några längningar i traven men dom fungerade inte alls. Så idag ska jag ut i skogen och träna längningar och sedan är det ”bara” att försöka få fram samma enegi i ridhuset på torsdag :)

Snart är det dags för Riks också. Vi åker kl 5 på fredag morgon och beräknar att vara framme ca klockan 13 på fredag. På fredagen blir det först dressyr (LA:1) och sedan hoppning (80 cm). På lördagen väntar kadrilj och sedan utställning. Vi åker hemöver tidigt på söndag. Fullspäckad helg med andra ord!

 

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

2 Comments

  1. sv. Vi närmare eftertanke så Ja kanske de. Men jag finner nog hoppryttarna aningen trevligare. Lite fler som jag upplevt ber om ursäkt där :P

  2. Hellu :) Tänkte höra om du vill göra en bloggdesign till mig? Hade varit super snällt! :) Eller om du ger mig lite tips på hur ja ska gå tillväga för att göra en :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.