Dressyrtrim för Sandra

Igår var Hanna på kurs så vi hade Sandra som instruktör istället. Vi fick jobba med bommar och tränade på att länga och att korta ihop traven. Att länga ut traven gick lättast igår då Izza var piggare än piggast och tillfälligt hade glömt bort vad ”bromsa” var. När vi sedan skulle korta traven så blev det bara snubbel över bommarna, erectile så går det när man har alldeles för bråttom :)

Igår satte jag stiglädren under sadelkåpan och satte sedan fast kåpan i sadelgjorden vilket gjorde att benen hölls fast av sadeln. Det fungerade riktigt bra och underskänklarna blev mycket stadigare. Kortade även stiglädren ett hål för att få mer tramp i stigbygeln och även det verkar ha hjälpt – vi är på rätt väg! Ska fortsätta rida så här i några veckor så kanske benen ligger mer stilla sen.

Izza och jag var supermatchade igår med rosa schabrak, rosa benlindor och rosa tröja:

Min metod för att få stadiga underskänklar, bind fast dom!

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.