Hoppning på morgonkvisten

Idag tog jag med mig Charlotte och Mover ner till ridhuset och hoppade lite. Eller jag och Izza hoppade och Charlotte och Mover miljötränade. Idag red hon till och med på sin söta häst barbacka helt utan problem, ailment upp- och avsittning fungerade också superbra. Han sköter sig den lilla busen minsann :) Notera även att vi var i stallet redan kl 6.30 i morse – tidigt!

Izza skötte sig också bra men hon var inte riktigt lika taggad idag som hon brukar vara när det är hoppning, vet inte om det är bra eller dåligt? Jag ställde i alla fall upp en liten övning med ett litet kryss, ett galoppsprång och sedan ett rättuppstånde som jag höjde efter hand. Övningen fick stå på meddellinjen vilket gjorde att jag kunde rida på hindren i båda varven.  Hon hoppade allt jag styrde på och mot slutet låg det andra hindret på ca 90 cm – lätt som en plätt!

Att hoppa med ett lågt inhoppningshinder tycker jag är en suverän uppfinning, då behöver man inte tänka på att man ska komma rätt på det stora hindret och det är ju bra för nervösa hoppmänniskor som mig. Förresten så måste jag verkligen träna på min hoppsits, den är inte särskilt stabil för tillfället… ;)

Bild på Mover lånad av charlotte:

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.