Lok LB:3+LA:3 Sörmons RK, 4 nov 2012

Jag är riktigt nöjd och glad men tävlingen på Sörmon. Vi avslutade tävlingsåret med vår första individuella vinst i LB! Det som var lite trist var att det blev mörkt direkt efter min första start, sickness hade helt glömt bort att det är november… :)

LB:3

Izza kändes riktigt fin på framridningen! Hon var uppåt och framåt vilket gjorde att hon gick i en riktigt bra och stadig form utan att dyka neråt direkt jag tog en förhållning. Red några skolor efter långsidorna för att lossa henne i sidorna. Väl inne på banan flöt det på riktigt bra, hospital Izza var lite spänd i ena hörnet där det satt en funktionär men annars kändes det bra. I travprogrammet gjorde jag en miss i halten och travlängningarna blev pannkaka, men annars flöt det på bra. Galoppdelen kändes super.
Resultat 69,091% 1:a placering! (17 starter)

Film från LB:3:

LA:3

Izza kändes fin på framridningen nu också. Gjorde några skolor och skänkelvikningar för att få henne mjuk och följsam. Väl inne på banan var hon spänd för funktionären igen men gjorde det hon skulle. Formen var inte lika stadig nu så hon blev lite hackig stundtals. Skänkelvikningarna kändes hyfsade men fick inte så bra flyt vilket resulterade i 6:or. Fick 5:or på båda travlängningarna som väntat. Galoppserpentinerna kändes bra men hon blev lite obalanserad så det blev 6:or där också.
Resultat 62,258% (4:a av 12 starter)

Film från LA:3:

Mörkt och lerigt på parkeringen, som tur var hade vi en gatulampa precis framför vår transport:

 

Publicerat i Allmänt, Filmer, Hästliv, Tävlingar.

5 Comments

 1. Gud vad ni har utvecklats! Det ser otroligt fint och välarbetat ut :)
  Izza har en fantastisk framåtbjudning på dessa filmer och hon gör skolorna jättebra. Du ska vara riktigt nöjd med detta år och eran utveckling, tycker jag.

  Förresten hur har du fått fram ett så bra steg i henne? Jag tycker att hon lyfter mycket mer på benen nu och nästan ”svävar” fram. Detta är någonting som jag strävar efter med Stitch och nu när jag ser att du har lyckats få fram detta väldigt bra med Luizza så kanske du har något tips på träning eller övning? :)

  • Tack Jessica :) Jag är jättenöjd med det här året och hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle gå så bra! Izza kan trots att hon är liten och inte är av samma ras som de flesta andra dressyrpållar ;)

   Ju mer jag tävlar desto bättre känsla får jag inne på banan. I början var Izza jätteseg inne på banan och det hände ingenting när jag la på skänkeln. Det har blivit mycket bättre nu som tur är men än är det inte helt 100 eftersom vi fortfarande inte kan få till några bra längningar. Jag själv rider väldigt annorlunda på tävling mot vad jag gör på hemmaplan så ju mer vi tävlar ju bättre blir det. Jag har nämligen en tendens att bli ganska spänd inne på banan (ibland har jag tom slutat att andas :P ). Om jag blir spänd blir Izza även spänd i steget så jag får hela tiden tänka ”slappna av och rid”.

   Sista halvåret har vi jobbat väldigt mycket med Izzas bakben. De ska vara aktiva i allt vi gör och jag tror att det kan vara en stor anledning till varför formen och tempot har blivit bättre på sistone. Izza har även fått mer muskler det här året och jag märker mest skillnad i galoppen där hon bär sig själv på ett helt annat sätt än vad hon gjorde tidigare. Sen tror jag precis som du på att variera träningen på hemmaplan: rida ut, träna dressyr, hoppa, longera och så vidare. Jag är även en ryttare som behöver tränarhjälp i dressyren då jag annars lätt börjar med diverse olater, så rätt tränare är också väldigt viktigt för mig och min ridning.

   Oj då, vilket jättelångt svar det blev. Hoppas det inte är alltför segläst ;) Vad har du för planer med Stitch? Blir det LA nästa år?

   • Svar: Jag har än inte satt upp några konkreta mål som jag vill gå in för och fullfölja till 100%. Det beror lite på vilket väg jag väljer. Om vi sattsar på dressyren så är målet att debutera LA nästa år. Men jag vill gärna våga komma ut på hopptävlingar. Sen är jag också väldigt sugen på att köra in Stitch men eftersom jag inte vill baka ihop för mycket på en gång och inte har bestämt mig än för vad jag vill sattsa på mest, så är målen lite suddiga än så länge :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.