Dressyrtrim för Hanna

Igår var det dags för dressyrtrim igen. Från start fick vi jobba med volter i trav och galopp för att få hästarna mjuka och följsamma. Izza var lite stretig åt vänster men böjbar och mjuk åt höger.

När hästarna var uppvärmda fick vi träna på skolorna i både trav och galopp. Vi gjorde öppnor på långsidorna och slutor på diagonalen. I traven kändes Izza sådär, hon ville inte riktigt släppa igenom och gick och spände sig. När vi sedan gick på galoppen blev Izza mjukare och avslappnad till en början men när vi sedan skulle lägga till ett byte direkt efter den diagonala slutan så blev livet helt plötsligt väldigt roligt. Att byta var helt plötsligt lätt som en plätt och Izza studsade och bytte lite när hon själv tyckte att det passade. Någon som har fattat grejen kanske? :)

Trött Izza efter ett roligt dressyrpass:

20121128-122728.jpg

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.