Dressyrtrimgruppen

Igår var det dags för träning i årets första Dressyrtrimgrupp. Vi är ungefär samma gäng som vi var i höstas så det var kul att se alla igen!

Passet gick ut på att få hästarna så lösgjorda som möjligt och shit så fin Izza blev! I början jobbade vi på volten med att flytta in baken med ytter skänkel och knuffa ut bogen med inner skänkel (typ sluta tanke). Izza blev verkligen riktigt loss och mjuk av den övningen!

I galoppen jobbade vi sen vidare med lösgjordheten och red växelvis motställd/rättställd häst. Även här tog Izza hjälpena riktigt bra och blev mjuk och loss i båda varven.

Mot slutet tränade vi vidare på öppnorna och red dom först på långsidorna för att sedan rida dom på medellinjen. Att rida en skola på medellinjen är sannerligen inte det lättaste eftersom man inte har väggen att stödja sig mot. Det blev därför lite vingligt i början men efter ett tag kom jag på den rätta tekniken.

Riktigt nöjd och glad med årets första Dressyrspecial!

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

4 Comments

  1. Åh! Den övningen med sluta tanke var verkligen jätte bra! Vi red den med tävlingsgruppen igår, och Ruffe blev också jätte fin! :)

    • Ja den övningen ska jag använda mig på varenda ridpass tror jag :) Kul att Ruffe också blev fin av den! Ska du tävla honom något nästa år? Kanske vara med i ett Div 3 lag för häst? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.