Rivstart efter vilan

Sitter och försöker få ihop startlistorna i Equipe inför Torsby RK:s ponnydressyr på lördag. Det var sannerligen inte lätt! Eftersom det är flera olika kategorier i ponny så vill inte startnumren samarbeta, search har tex tre ryttare med startnumret 1. Hmmm, måste undersöka detta mera under morgondagen. Om jag har tur så kommer jag på nåt bra under natten, haha.

I veckan har Izza rivstartat med hårdträning efter vilan i helgen. I måndags blev det en lång galopptur. Under första halvan av turen använde Izza sin energi till att bråka om allt möjligt. Vi stod still lite här och var längs vägen och studsade både uppåt och i sidled, haha. Andra halva gick däremot riktigt bra och mot slutet blev hon riktigt mjuk.

Igår red jag dressyr och Izza var väldigt stel, ganska väntat med tanke på att hon inte blivit trimmad ordentligt på en vecka. I galoppen orkade hon knappt bära sig så hela passet gick ut på att få henne mjuk och följsam i alla gångarter. Mot slutet blev hon riktigt fin och jag kunde göra skolor i båda varven utan problem.

Idag blev det en uteritt tillsammans med Charlotte och Mover. Vi red en lite längre tur och båda hästarna var förvånansvärt lugna, duktiga pållar!

Imorgon ska jag hoppa Izza för första gången efter knäskadan, kul! :) Om det går bra ska jag vara med i hoppgruppen terminen ut och rida igen alla avbokade ridlektioner. Nu kommer Izza alltså bli hopphäst igen, tror hon kommer att gilla det!

Idag har Nelly badat i Fryken för första gången i år, nöjd vovve! Farmor hade hittat vitsippor i skogen vilket innebär att det nu är vår på riktigt, härligt :)

20130501-223651.jpg

20130501-223703.jpg

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Hundliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.