Tränsdilemma

Igår tränade jag och Corinn för Hanna. Det gick inte alls bra. Corinn var likadan som i tisdags, link stel och lite spänd. Red nästan hela passet och försökte få henne loss och mjuk, hospital men ingenting fungerade och jag hade hela tiden en ganska tung känsla i handen. Inte alls likt Corinn som annars är så mjuk.

Jag har nyligen bytt nosgrimma till en vanlig engelsk eftersom Corinn fick skavsår av remontnosgrimman. Jag har bara ridit med den engelska två gånger, i tisdags och igår. Båda gångerna har Corinn varit jättekonstig. Mot slutet av passet igår provade vi därför att ta av nosgrimman och vips – där var den gamla vanliga mjuka Corinn. Hur kan egentligen en nosgrimma påverka SÅ mycket? Har aldrig upplevt det tidigare.

Nu till problemet: Jag kan inte rida med nosgrimma alls på Corinn. Remonten får hon skav av och den engelska gillar hon inte alls. Jag får inte tävla utan nosgrimma heller. Min tävlingsstart i Sunne den 8 mars känns inte så aktuell om vi inte ens har ett okej träns. Har faktiskt funderat lite på att köpa ett PS träns till henne, någon som har erfarenhet av de tränsen? De ska vara lite extra bra för känsliga hästar. Lite tråkigt att lägga ut mycket pengar på ett träns om det inte fungerar bara…

Så ni som har erfarenheter av träns från Perfect Sit of Sweden, ös in med kommentarer!

18849189-origpic-8131e6 19344444-origpic-5ac6ce Photo by David Kebo / www.sthlmphoto.se

Publicerat i Allmänt, Corinn, Dressyrträningar, Hästliv.

9 Comments

 1. Hej! Kolla in tränsen Micklem Competition Horseware, finns på Hööks tex nu. Sitter löst, trycker ingenstans! Jättebra till känsliga hästar. Emir har ett sånt! :)

 2. Tänker lite samma sak som ovan, sätt den riktigt löst, hon är ju ung och kanske har nån tand som inte ligger bra elr dyl. För om du tog bort den och hon gick fint efter det kan det ju mkt väl vara ngt som stör, kanske bara tillfälligt. Känns ju som att bara köp ett träns som ska vara bra för känsliga hästar bara är lite försäljningstrick, de är ju fortfarande en nosgrimma där som spänns. Hoppas de blir bra, o lycka till på tävlingstarten. Jag är lite avis nu när jag inte tävlar nåt själv o saknar det så… :)

  • Tack för din kommentar :) Jag hade den jättelöst spänd men det blev ingen skillnad. Ska dock testa med en tunnare nosgrimma då den jag hade var ganska tjock. Ja jag har också funderat på det där, SÅ stor skillnad kan ju inte ett träns göra skulle man tycka. Troligtvis blir det nog ingen tävling, vi är inte så bra i form nu eftersom vi har haft lite munproblem. Men längre fram i vår blir det förhoppningsvis några starter :)

 3. Cherry är likadan, hon fungerar absolut bäst på remont, har provat pullar också men det var usch och fy tyckte hon! Jag vill ha det tränset med pärlor men känner samma som dig, surt att lägga ut om det inte ger något bättre resultat.. :)

  • Ja lite drygt om det inte funkar! Gillar också pärltränset, grymt snyggt! Det som jag tror hände nu var att nosgrimman var så tjock att bettringarna pekade lite utåt. Tror att det kan vara det som har stört damen. Ska låna en kompis träns och testa, kanske blir bättre med en tunn nosgrimma. Har kikat på ett tunt träns från Hööks: http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300761&deptid=109&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESC. Inte lika dyrt även fast nackstycket är anatomiskt, det är ju dock inte så dressyrigt :P

   • Sätt den engelska så löst då de intte känns…barrrra för syns skull o en smalare..men är nog värt kolla henne men det hade du väl gjort? Hoppoas det fixar sig :-)

    • Japp hon är kollad för nån vecka sen, inga större problem i munnen bara några småhakar som åtgärdades. Hon har dock tre mjölktänder kvar, så det kan ju faktiskt vara så att hon håller på med tandlossningen nu också. Ska försöka få tag på en tunn nosgrimma att testa med, hoppas att det funkar :)

 4. Hej! När jag hade Corinn red jag alltid på engelsk nosgrimma, dock utan nosrem och väldigt löst spänd över huvudtaget. Hon funkade bra på det hos mig men sånt kan ju ändras. Kan vara en idé att testa iaf, om du inte redan gjort det, så slipper du lägga ut dyra pengar :)

  • Hej Fia! Tack för din kommentar :) Jag hade också en Engelsk utan nosrem, jättelöst spänd. Dock så var nosgrimman ganska tjock så ska prova med en tunnare och se vad hon säger. Inte lätt det där, ibland önskar man att de kunde prata ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.