Hannaträning med Corinn

Idag var det dags för dressyrträning igen och det gick betydligt bättre än sist! Hade ett mycket bättre utgångsläge nu när jag skippade nosgrimman.

I början jobbade vi med rakriktning och övergångar skritt-trav. Sedan fortsatte vi med några serpentiner och andra lösgörande övningar. Corinn släppte i sidorna och blev riktigt mjuk, more about skönt att den ”gamla” Corinn är tillbaka!

Mot slutet fick vi jobba med lite galopp på stora mittvolten. Innan fattningen fick jag sälla utåt och samtidigt rida ut inner bak för att Corinn skulle fatta rakt. Fick fortsätta med det arbetet även i galoppen för att hitta en bra känsla. När väl alla ben var där dom skulle så fick vi till några riktigt härliga språng. Känns skönt för nu vet jag vad jag ska leta efter i galopparbetet, pills har haft lite svårt att hitta det tidigare.

Började förresten rida in mina nya stövlar idag, ailment skavsår deluxe! De har legat undanstoppade i garderoben sen i april när jag köpte dom (eftersom jag hatar att rida in nya stövlar). Förra veckan gav dock mina gamla upp helt så nu var jag illa tvungen :)

Jätteskönt med ett bra träningspass! Har dock bestämt mig för att inte tävla nästa helg, känner inte att vi är riktigt redo eftersom vi har haft en liten svacka. Som det ser ut nu kommer jag att starta henne först i april, men det är mest skönt för då räknar jag med att våren har kommit så att man slipper snön och dåligt väglag :)

20140302-203735.jpg

Publicerat i Allmänt, Corinn, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.