Izza testar High Jump

Igår provade Izza sitt nya träns! Det blev ett High Jump till slut efter mycket velande hit och dit. Tränset passade direkt och jag behövde bara sänka sidostyckena ett hål så satt det som gjutet sen. Först fattade jag inte konstruktionen på bågarna som var helt raka vid leveransen, case dom hamnade dock riktigt bra efter lite trixande då man kunde böja dom i valfri vinkel så att det passade hästen optimalt.

När tränset väl satt på Izzas huvud började hon genast tugga på bettet, hmm? Bra eller dåligt? Hon såg i alla fall väldigt nöjd ut och vi traskade bort till ridbanan där jag red ett kort skrittpass med några travsträckor längs långsidorna. Izza sög fram på bettet och kändes förvånansvärt mjuk för att inte vara riden ordentligt på länge.

Sammanfattningsvis kan jag säga att hon kändes väldigt tillfreds och lugn i munnen med det nya tränset. Om det beror på tränset eller andra omständigheter kan jag inte säga än, behöver fler ridpass för att kunna uttala mig om det. Vi får helt enkelt ge det några gånger till så ser vi vad vi tycker sen :) Läderkvalitén är förresten UNDERBAR! Mjukare träns har jag aldrig haft!

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

2 Comments

  1. Blev ju supersnyggt på henne! Tror de har bytt läder nu på alla deras träns till det bättre läste jag någonstans? :)

    • Ja det blev riktigt bra :) Linneas pannband var ju jättehemskt i kvalitén så jag var lite orolig för det. Men detta var verkligen underbart och supermjukt! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.