Luwina ska få pass

Hej och hå! Nu är det länge sen jag skrev igen, blir inte så mycket att uppdatera om på vardagarna. Igår fick Luwina genomgå diverse behandlingar på hemmaplan av bästa veterinären Karin som har hjälp med massor med Izza genom åren. Först av allt fick hon ett chipp insprutat i halsen, inte alls särskilt populärt men hon var ändå snäll. Steg två var att rita av Luwinas tecken och färgbestämma henne. Hon är nu officiellt en ”Fux med ljus man och svans”, som tecken i passat kommer hon få ”strimbläs”. Sista steget var att rycka lite svanshår, inte heller så populärt men även då var hon snäll.

Nu är alltså hela bunten med papper inskickade till SH och jag hoppas på att få passet inom kort. Fast jag vet att det brukar ta ganska lång tid, SH har fortfarande fullt upp med alla svenskregistreringar av utländska hästar. Förhoppningsvis så kommer kompletta ansökningar att glida igenom snabbt :)

Det sista vi gjorde innan Karin åkte hem var att longera Izza för att stämma av om hon fortfarande visade hälta. Det gjorde hon. I vänster varv syntes det ganska tydligt faktiskt, vilket jag konstigt nog blev lite glad för. Jag har nämligen tänkt och funderat läääänge på att triangelmärka henne och behöver därför ett nytt hältintyg. Varför jag triangelmärker är mest för min egen trygghets skull nu när hon ska lånas ut. Jag vill med alla säkerhet veta att hon inte används till det hon inte ska användas till, därför kommer hon få en triangel på rumpan. Jag kommer också vilja byta försäkring på henne och då är det lika bra att få ut så mycket som möjligt av det värdet hon är försäkrad i idag. Tanken är att byta till en ren avelsförsäkring.

img_1375

Publicerat i Allmänt, Fölis 2016, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.