Triangelmärkning 

Nu är alla veterinärbesök för Izza förhoppningsvis över för gott. Igår fick hon en triangel på rumpan och är nu officiellt förtidspensionerad på riktigt. Det känns faktiskt riktigt skönt att det äntligen är färdigt. Det enda som är kvar är egentligen att pengarna från försäkringsbolaget ska sättas in på mitt konto. Intyget postades idag så det borde väl komma innan jul hoppas jag. När det är gjort ska jag försäkra om Izza i en Avelsförsäkring.

Även fast det såklart är vemodigt att triangelmärka den häst som jag tänkte rida EM på så är magkänslan ändå god. Izza har visat sig vara en alldeles utmärkt mamma som är lugn och trygg i alla situationer. Luwina har blivit ordentligt omhändertagen och verkar bli en trygg individ med fötterna på jorden. Nu håller jag alla tummar för att Izza ska få bli mamma till många fina föl i framtiden och förhoppningsvis så får vi se ytterligare en Izza-avkomma hemma hos Linda i slutet på maj 2017. 

   
   

Publicerat i Allmänt, Föl 2017, Fölis 2016, Hästliv, Luwina.

3 Comments

  1. Hej! Tack för en bra och intressant blogg, du ger mig mycket inspiration om det här med föl! Jag skulle själv vilja ta föl på mitt sto någon gång och nu till min fråga; tror du att det skulle vara möjlig att ta föl samtidigt som man studerar? Eller är det en jättestor skillnad på att ha en häst mot att ha två?

    Tack på förhand
    Hanna

    • Tack för en fin kommentar Hanna! Alltid roligt att kunna inspirera någon :) Jag upplever det inte som jobbigt att ha föl, mest roligt. Än så länge blir det inte så mycket extrajobb eftersom mamma och föl bor i samma box. Mer jobb blir det väl sen när Luwina ska vänjas av. Fast jag jämför ju med när jag hade häst i full träning, och då är det här en piece of cake ;) Det värsta var väl själva fölningen, men se till att ha kunniga folk runt omkring dig så går det mycket lättare. När det gäller att ha två hästar så tycker jag det beror lite på vad man gör med hästarna. Har man dom vilande så blir arbetsbördan inte så stor, det som är jobbigast tycker jag är det ekonomiska biten då allt helt plötsligt blir dubbelt så dyrt. Men med god planering och lite framförhållning så klarar man det mesta. Stort lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.