Starling på premiering

I augusti styrde jag och Linnea bilen mot västkusten för en weekend på Stall Liori. Planen för helgen var visning av sju hästar, två ston med föl på lördag och tre åringar på söndag. Direkt vi kom dit satte vi igång med storrengöring av Izza och hennes hingstföl Starling. Izza var som vanligt världens snällaste och uppskattade verkligen uppmärksamheten ? Starling hade aldrig besökt duschspiltan tidigare men efter lite övertalning gick det bra att bada honom också. Questella och hennes föl Pia fick också välbehövliga bad, sen väntade kvällsmat och nattning för både hästar och oss själva.

På lördagen lastade vi på alla hästar på transporterna och styrde mot Dingle. Väl på plats var det vår tur ganska omgående så det var bara att tåga in på visningsarenan. Starling visade upp sina hopp-och-skutt kvalitéer så Linnéa hade lite kämpigt där ett tag! :) Han lyckades dock visa upp sig ganska bra ändå och belönades med poängraden 8 8 7 8 9 = 40 poäng och klass 1. Han rekommenderades även att sparas som hingst vilket såklart var superkul att höra!

Nu har Izza fått två svenska avkommor med 41 och 40 poäng på fölvisningarna, det lovar gott för hennes fortsatta karriär i avelsboxen! :)

Foto: Matilda Antonsson

Publicerat i Allmänt, Föl 2017, Hästliv.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.