Träning för Johan Ekenberg

Igår tränade jag och Izza för Johan. Izza var lite tjurig i början, pharm jag red nämligen med sporrar och det brukar jag bara göra på tävling annars. Efter ett tag började hon dock att acceptera skänkeln och då gick det mycket bättre och hon trampade på framåt med bra energi.

Under passet tränade vi mycket galopp, något jag och Izza verkligen behöver behöver. Vi red även förvänd galopp och skänkelvikningar och jag fick med mig några riktigt värdefulla tips. I galoppen fick jag bland annat lyfta innerhanden lite för att undvika att Izza dyker och lägger sig på – fungerade superbra!

Jag har nu bokat in mig på en fast plats för Johan och förhoppningsvis kommer han att komma hit till Torsby ca 1 gång i månaden i vinter.

Foto: Anton Dahlström

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.