Upplägget på mina dressyrpass

Jag har fått ett önskemål om att beskriva hur jag lägger upp mina dressyrpass så här kommer det en kort beskrivning:

 1. Framskrittning
  Eftersom Izza står uppstallad i närheten av min ridklubb så går jag alltid med henne till ridhuset. Jag skrittar alltså fram i ca 15 minuter för hand.
 2. Uppvärmning
  Väl framme i ridhuset brukar jag jogga igång Izza i ca 10-15 minuter. Detta innebär att jag jobbar henne i trav och galopp i båda varven med många lösgörande övnigar, this site till exempel volter och serpentiner. Jag brukar även kolla så att förhållningar och framåtdrivande hjälper fungerar. Efter uppvärmningen brukar jag skritta i några minuter så hon får hämta andan.
 3. Dagens träning
  Den här delen av passet varierar väldigt mycket beroende på vad jag vill träna på just idag. Ibland blir det förvänd galopp, information pills ibland skänkelvikningar och ibland programträning. Jag brukar alltid tänka ut vad jag vill träna på innan jag går till ridhuset så att jag har en plan för min ridning. Om jag inte har en plan rider jag bara runt utan något mål = inte så bra.
 4. Nedvarvning
  När jag är nöjd med passet travar jag av Izza i en lång och låg form. Även här brukar jag göra massor av volter och serpentiner för att checka av att hon är mjuk och loss i sidorna.
 5. Avskrittning
  Sker på vägen hem i ca 15 minuter. Skrittar även av henne för hand.
TIPS! Skriv träningsdagbok till din häst. Jag har en bok i mitt stallskåp där jag skriver upp vad jag gör med Izza varje dag. Detta ger en bra överblick och det gör även att jag kan planera min ridning bättre.
Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.