Lokal LB:0+LB:1 Färjestads RK, 15 april 2012

LB:0
Red fram i ca 25-30 minuter och Izza kändes helt okej, diagnosis kanske lite lite seg. Precis innan vi gick in på banan fick hon syn på ett gäng med travhästar och blev hyperspänd! Inne i collectingring ville hon inte riktigt slappna av utan gick istället och kikade efter de snygga travhästarna på utsidan. Flyttade henne för skänkeln i varje hörn och till slut blev hon bättre.

Hela programmet flöt på bra utan några större missar och vi slutade på 70% vilket ledde till en andraplats av 22 starter. DUKTIG IZZA :)

LB:1
Nu kändes hon bättre på framridningen och hon var riktigt pigg och framåt! Fick till några riktigt härliga längningar i traven, order hon har nog aldrig längt så bra i hela sitt liv. Hemligheten är alltså travhästar, order får skaffa mig några travhästar att ha som träningsredskap på hemmaplan, haha. I alla fall så var dom före i tidschemat så jag hann bara rida fram i ca 10 minuter, fick jättebrått in i ridhuset när dom ropade upp mitt namn.

Hela ritten kändes super. Izza var mjuk och följsam och trampade på med bakbenen som aldrig förr. När jag gjorde sista halten så sa domaren ”Jag är tvungen att utesluta dig”. Jag hade alltså ridit med benskydden på hela programmet, jippie. Så kan det gå när man får bråttom! Nu har jag provat att rida dressyrtävling med benskydd på och det är inte något jag kan rekommendera. Fick med mig protokollet hem och slutade på 67,93% vilket hade lett till en 6:e placering. Lite surt.

Jag är alltså både glad och lite besviken över dagen, men Izza skötte sig i alla fall riktigt riktigt bra :) Nu laddar vi inför nästa helg då det är första omgången för vårt Div III lag! Ska rida LB:0 som lagklass och sedan även en LB:3 – alltså första ritten på lång bana för mig och Izza.

Tack till min snälla hästskötare och fotograf Frida:

Publicerat i Allmänt, Tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.