Lokal LB:0 Div 3 Säffle RK, 19 maj 2012

Dagen kan sammanfattas med två ord: segt och varmt.

LB:0 (lagklass)
Jag red fram i ridhuset och jag kände direkt att Izza var trött. I traven gick det okej men i galoppen orkade hon inte bära sig alls. Väl inne på banan forsatte den sega historian, pills travprogrammet gick okej men jag fick ingen bra känsla då det kändes som att vi red i kvicksand. Galoppdelen av programmet rann iväg och det kändes som att Izza antingen skulle rusa iväg eller bryta av till trav vilken sekund som helst.

Slutade på 64,063 % vilket jag är väldigt nöjd med eftersom det kändes som en 55 % ritt. Blev ingen rosett idag och slutade på 13:e plats av 39 starter, klart godkänt ändå.

Vet inte varför Izza var så trött idag men det kan mycket väl bero på värmen. Sen har vi inte startar utomhus på jättelänge och jag tycker att hon funkar bättre när tävlingen går inomhus. Jag tänker låta henne vila upp sig ordentligt i några dagar och kanske öka på maten lite så hoppas jag att vi är på gång igen den 10 juni när Div 3 finalen går av stapeln!

Laget slutade på en 4:e plats av 9 startande lag. Vi tar därför med oss 6 poäng och om jag har räknat rätt så leder vi serien efter två omgångar :)

Tack till mina snälla hästskötare pappa och Moa!

Foto: Peter Dahlström

Publicerat i Allmänt, Tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.