Att bygga om ett hackamore

Tack för alla söta kommentarer, capsule de värmer :)

I veckan fick jag ju hem mitt Hackamore och jag testade det med en gång. Tyvärr så fungerade det inte så bra som jag hade önskat och Izza tog inte förhållningar över huvudtaget. Funderade lite och kom fram till att det måste bero på att det inte var någon kedja under hakan utan istället en vanlig läderrem.

Jag bestämde mig då för att försöka att ”bygga om” mitt. Sagt och gjort, more about med hjälp av ett hundhalsband, en nosrem och några hjälpande händer från syster och pappa så blev resultatet riktigt bra!

Nu har jag alltså ett fullt fungerande Hackamore med kedja under hakan :) Testade det igår och nu fungerade alla förhållningar hur bra som helst!

 

 

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

6 Comments

 1. Jag har alltid undrat vad kedjan under hakan är till för och vad det är för skillnad på kedja och läderrem på hackamore.
  Hur blir förhållningarna bättre när man har kedja?

  Kram

 2. Hej hittade din blogg via chevals hemsida, jag tycker faktiskt den är jätte jätte fin! Vem har gjort din design?

  Gör du bloglovinbyten?
  *Svara gärna på våran blogg*

 3. Tror du att du skulle kunna förklara lite mer hur exakt du byggde om det? :) har själv beställt ett hackamore som jag ska hämta ut, och tänkte göra något liknande om Freyfaxi inte heller tar förhållningar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.