Åh nej, inte igen

Jahapp, nu var såret i mungipan tillbaka. Välkommen sår och hej då klubbtävling på söndag.

Undrar om det hjälper att byta bett? Just nu rider jag på ett helt vanligt tredelat tränsbett. Jag har ett helt rakt tränsbett med fasta ringar på lager som jag red mycket på när Izza var unghäst, kanske kan vara värt att prova och se om det är mildare för hennes känsliga mun. Absolut värt att testa i alla fall!

Men nu blir det Hackamore i x antal dagar tills såret är läkt igen. Suck.

 

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

12 Comments

 1. Bettejp brukar finnas på de flesta affärer som säljer bett. Den heter Sealtex latex bandage. Finns att beställa på Charlies Häst och hund om du inte hittar den nån annanstans.

 2. Finns ju bettejp som man lindar på bettet för att göra det mjukare. Problemet är ju inte att bettet problemet är ju att alltid ryttarens styrka när sår uppstår. Ge mer eftergift när hästen går i den formen du eftersöker. Du gör säkert det redan nu men ge mer så att din häst verkligen känner att det är bekvämt att gå i den formen för då blir det skönt i munnen. Jag skulle rekommendera novabett det är mjukt och snällt för munnen. Dock så behövs det nog mer träning på att din häst ska bära sig mer själv och inte att all tyngd ligger i handen. Sidepull är en väldigt bra bettlös variant som är lättare att styra hästen med samt träna eftergift och egen bärighet då hästen inte får stöd i bettet.

  Jättefin häst och blogg :D

 3. Jag smörjer in Stitchs mungipor med idomin minst en gång varje dag för att förebygga att han får sår då de oftast får det om de är torra i mungiporna ;)

  Kram

 4. Hade samma sak på min häst, bytte till sprenger kk ultra sedan smörjde jag med idomin samt fick Canesten utskrivet av vetrinär. Det jag inte visste innan om sår i mungipan är att det är en liten svampinfektion som bildas. Men det gick bort fort med detta för mig iaf=)

 5. Mysan får också sår i mungiporna men då brukar jag sörja in mungiporna med barn olja eller vaselin tex så dom blir mjuka . gör det både före och efter ridning !!

 6. sv: Ja, hon är verkligen superfin! :)

  Min lilla haflingertjej heter Ekbackens Cherry, efter Stratos. Hon är fem i år, och har massor, verkligen massor av energi. Just nu tävlar vi inte men målet är att komma ut på några klubbisar framåt hösten. Vi var nere i en svacka förut, där inget fungerade, men nu är vi på väg upp och hon blir bara finare och finare för varje dag :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.