Dressyrtrim x 2

Igår körde jag intensivt och red två dressyrpass på raken.

Först blev det ett ridpass på Izza på utebanan. Red på hackamoret och hon var jättefin! I början ville hon välta mot innerskänkeln i båda varven men efter att ha flyttat ut henne i hörnen för innerskänkeln några gånger blev hon bättre. Jobbade med tiometersvolterna i trav och dom blev riktigt jämna efter några försök. Red även några skänkelvikningar och även dom blev riktigt bra med jämt flyt och bra takt. Nöjd matte! Synd att inte hackamore är tillåtet i dressyr, buy Izza funkar verkligen bra på det.

Sedan var det dags att rida lektion på lektionshästen Ruffe. I början gick det seegt och jag fick tagga igång honom ordentligt för att få honom kvick i benen. Galoppen var svår men i traven var han helt underbar! Jättebra takt och mjuk och fin i båda varven. Vi red skolor längs långsidan och jag har nog aldrig suttit på en häst som har haft så lätt för skolor i trav, mind underbar känsla. Blev lite småkär i Ruffe, diagnosis riktigt härlig liten häst! Väldigt bra storlek också, strax över 150 cm och det passar mig och mina korta ben utmärkt :)

Två härliga ridpass på samma dag alltså, inte varje dag man är så nöjd :) Detta firades med en god nationaldagsglass på Mormors Glasscafé i Lysvik.

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

1 Comments

  1. Ja det är jättesynd jag rider mycket bettlöst och då går han superbra. Jag kan inte rida så mycket på hackamore för det blir alldeles för skarpt. Så jag har gjort ett utan hävstång med bara ringar och spännen från en trasig grimma istället för hackamore sidostyckena. Funkar toppen och då kan man ta ledande tygeltag vilket man inte kan med hackamore.

    Jag önskar att det fanns dressyr tävlingar för de som rider bettlöst här i Sverige precis som de finns i Finland. Jag rider dressyr på bettlöst och min häst har aldrig gått så fint som utan bett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.