Lokal LB:1+LA:1 Björklidens RS, 13 juni 2012

Att hitta till Björkliden var inte det lättaste. På vägen dit åkte vi på grusväg i flera mil men på hemvägen lyckades vi som tur var hitta en asfaltväg. Klubben låg mitt ute i skogen så det var jättelugnt runt hela tävlingsplatsen vilket var ganska skönt.

LB:1

Izza kändes sådär på framridningen. Hon var ganska stel i sidorna och ville väldigt gärna välta mot min innerskänkel i båda varven. Efter många serpentiner och raktriktningar blev hon bättre och tog ett jämnare stöd på bettet.

Väl inne på banan var hon faktiskt riktigt pigg med tanke på att tävlingen gick utomhus (hon brukar vara seg som sirap ute i vanliga fall). Vi fixade allt utan större missar, visit web dock höll Izza på med munnen genom hela programmet och gapade lite här och där vilket drog ner en del. Skritten blev också ganska kass, lite tråkigt med tanke på att hon har en riktigt bra skritt egentligen – men får jobba vidare på det hemma.

Resultatet blev 67,586% vilket ledde till en 3:e placering av 14 startande.

LA:1

Nu var Izza ännu piggare! Red inte fram särskilt länge eftersom hon redan kändes fin och lyssnade på mig. Väl inne på banan kändes det lite hackigt och jag fick inget bra flyt. Mellantraven blev inte bra utan bara springnig och ryggningen blev jättesned. I 10-metersvolterna var jag tvungen att hålla i yttertygeln för att få med henne runt vilket resulterade i en ganska rak häst = dåliga betyg.

Vi fick i alla fall 7:or på den förvända galoppen och skänkelvikningarna och de grejerna är det koefficient 2 på!

Resultatet blev 63,947% vilket ledde till en 2:a placering av 7 starter.

Foto: Peter Dahlström

Publicerat i Allmänt, Tävlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.