Dressyrpass i ridhuset

Igår var jag jätteridsugen efter att ha sett på massor av fina dressyrhästar i flera dagar. Jag begav mig därför ner till ridhuset och testade Izzas nya tvådelade bett med fasta ringar (inköpt på Falsterbo). Bettet funkade okej men hon gapade fortfarande en hel del, men det kanske bara var ovant för henne.

Jag red i alla fall mest lösgörande arbete i alla gångarter. Försökte mig på några diagonala sluta och dom funkade helt okej men det blev dock lite vingligt ibland. I galoppen jobbade jag med sluta på volt och Izza tyckte att jag var jobbigast i världen, men galoppen blev superfin av det arbetet!

Idag blir det uteritt och jag ska testa mitt andra nya bett:
Rakt babypelham i gummi.

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

4 Comments

  1. Jag har märkt att min häst, som också är en haflinger, går bäst på ett tredelat bett i mässing (eller koppar eller vad det nu är) med lösa ringar. Det funkar verkligen super! Har dock inte testat så många olika bett, endast ett tvådelat tjockt med lösa ringar, hackamore, ett tredelat äggbett och ett sånt som jag rider med nu fast i annat material. Hade gärna velat testa ett i gummi, men är rädd att hästen i så fall skulle tugga av det haha… Kan du skriva ett inlägg om vad din häst går bäst på? :)

    • Hej! Jag har provat jättemånga olika bett på Izza och så fort jag hittar ett som hon trivs på så får hon sår i munnen av det :( riktigt trist… Men det hon har funkat bäst på hittills är ett vanligt tredelat med lösa ringar. Funderar på att införskaffa ett sådant fast i gummi, alternativt att tejpa det jag har med bettejp. Ska fixa ett bettinlägg :)

  2. Två delade bett trycker rätt upp i gommen, troligtvis därför hon gapade. Tredelat gör ju också det men inte lika mycket :)

    • Japp, har läst en del om det. Men har även läst att en del hästar trivs bra på tvådelat så jag var tvungen att testa :) Har provat en hel hög med bett och har fortfarande inte hittat det perfekta dressyrbettet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.