Ren Izza – steg 1

Idag har jag börjat den långa processen med att få Izzas man och svans vita inför Haflinger Riks till helgen. Idag blev det en tvätt med Grönsåpa och Grummes Diskmedel. Diskmedel tycker jag är suveränt till lortiga svansar då lorten bokstavligen rinner av.

Imorgon väntar frisering av ben, nurse öron, skägg och svans. På onsdag och torsdag blir det flera bad av man och svans och då ska jag även komplettera med skimmelshampo. Hoppas att Izza blir ren och att man och svans blir kritvita :)

 

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

8 Comments

  1. Jag tänker göra precis som dig! Imorgon blir det bad av man och svans med grönsåpa och frisering av allt som behövs, och på onsdag ska hela hon tvättas med jodopax och grönsåpa. På torsdag blir det slutspurten med jodopax på kroppen och skimmelschampoo i man och svans! Om hon inte är ren efter det så gråter jag.. ;)

      • Ja, jag ska också till riks! :) Om du tittar i katalogen så står det Ekbackens Cherry där någonstans ;) Jag börjar redan bli lite nervös, ska visa henne helt själv för allra första gången! :)

  2. Jag gillar friseringen av skägg….på lilla Izza. Hon skulle bara veta vad Du skriver om henne. Kommer Du ner redan på torsdag?? Då får Du helt sonika ta en box i stora stallet, ta ingen utebox då, för där ska vi stoppa in hingstarna sen. Ses på fredag, ta med grejer till loppisen så kör vi det på fredagkväll.!!

    • Hej! Ja Izza skulle bara veta :) nej jag ångrade mig och kommer på fredag strax efter lunch istället. Ska försöka hinna med att plocka med lite loppisgrejjer. Hur många hästar har du med dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.