Fläta en inbakad manfläta

Jag har fått ett önskemål om att beskriva hur jag flätar Izzas man. Jag ska försöka att beskriva i ord, salve om ni inte förstår är det bara att fråga :) Jag vet inte om det fungerar på korta manar, helst ska den vara lång till halvlång för att det ska sitta ordentligt under hela tävlingsdagen.

Detta behöver du:
Manborste
Snoddar
Eventuellt hårspay

  1. Början med att kamma igenom manen så att den är helt tovfri.
  2. Börja sedan att fläta längst fram vid öronen i nacken. Dela upp den första biten av manen i tre delar och börja fläta. För varje nytt flättag tar du med lite mer man så att flätan blir inbakad längs mankammen.
  3. Efter ca 3 flättag fäster du en snodd runt hela flätan så att den ”sitter fast”. Forsätt sedan så längs hela mankammen. 3-4 flättag, snodd, 3-4 flättag, snodd osv. Här kan man välja hur långt ner man vill att flätan ska sitta, jag brukar stå på en pall så att jag står lite ovanför halsen för att få flätan så tight intill mankammen som möjligt.
  4. När du har flätat hela manen är det dags att fästa den sista snodden. Jag brukar göra en knopp längst ned eftersom jag tycker att det är snyggast.
  5. När hela flätan är färdig kan man spraya med hårspray för att få det att sitta extra bra. Jag sprayade alltid Izzas man i början av vår tävlingskarriär men har slutat med det nu eftersom jag tycker att det sliter på manen att använda spray. Det brukar sitta hyfsat bra med bara snoddar om man drar åt ordentligt.
  6. När manflätan är klar flätar jag även pannluggen genom att göra en inbakad fläta och sedan rulla ihop den till en knopp.

Sådär, nu har ni en snygg tävlingsfrisyr på er pålle :)

img_0041

 

Publicerat i Allmänt.

6 Comments

  1. Jaha, det var där knepet fanns, att sätta snoddar efter en liten bit. När jag själv gör brukar det alltid åka upp nämligen, det sitter inte så bra när hon rör på sig. Ska testa det här en dag! Blir ju superfint om man väl får till det :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.