Reg LB:2+LA:3 Sunne RF, 17 sept 2012

Regional LB:2

Izza kändes helt okej på framridningen men ville springa innanför med höger bak i högervarvet. Fick jobba lite med baken i båda varven och efter lite trixande blev det bättre. Väl inne på banan flöt det på riktigt bra. Jag upplevde att det blev lite ”hackigt” stundtals men annars funkade det mesta. Vi hade en lite miss på vänsterfattningen då Izza sprang iväg istället för att fatta galopp och på mellantraven fick vi självklart en 5:a (som vanligt). Men Izza var snäll och jobbade på bra, check duktiga bushästen!

Resultat: 66, generic 67 %, 4:e placering av 16 starter

Regional LA:3 (lagklass)

Nu var Izza ganska trött på framridningen, inte särskilt seg med hon orkade inte bära sig i den lite högre formen. Inne på banan ville hon därför dyka lite väl mycket och hamnade bakom lod några gånger under programmet. I den första halten blev det travinslag (man ska göra halt från galopp) och sedan skrittade vi igång när det skulle vara trav direkt. Domaren kan inte ha sett detta för vi fick en 7:a ändå, tur! Den första mellantraven kändes riktigt bra för att vara oss och vi belönades med en 6:a! Skänkelvikningar blev inte bra alls och vi fick inget bra flyt, därför blev det 6:or där – synd med tanke på att det är kofficient på dom. Galoppdelen gick riktigt bra och vi fick 7:or på båda galoppserpentinerna, 7:a på mellangaloppen och 6:a på ökade galoppen.

Resultat: 65,48% 7:a av 18 starter

Div 2 laget

Alla ryttare i laget presterade på topp och vi lyckades vinna omgången! De som red i laget var Elin Dahlström – Luizza, Linnea Karlsson – Debbie, Birgitta Oscarsson – Furious, Sandra Nilsson – Escobar.

Publicerat i Allmänt, Tävlingar.

2 Comments

  1. Åh, så himla kul att se någon annan med ett kallblod som tävlar dressyr, jättefin är hon med! Skönt att någon bryter mot normen att det bara ska vara smäckra hästar som får tävla dressyr (även om din är rätt smäcker med). Jättekul och grattis till placeringarna!

    • Ja Izza sticker sannerligen ut bland alla bruna, långbenta halvblod. På prisutdelningen i LB:2 var vi tre stora, mörkbruna halvblod och lilla Izza – lite kul! Tack för gratulationerna och den uppmuntrande kommentaren :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.