Träning för Johan Ekenberg

Igår var det dags för Johanträning igen. I början gjorde vi massor av övergångar mellan skritt, for sale trav och galopp för att checka av att hästarna var med på noterna. Mellan övergångarna klämde vi även in några bakdelsvändningar för att få hästarna att vända för ytterhjälperna. Izza kändes fin men hon gjorde sig sig lite lång i övergångarna och jag fick då jobba med min sits för att få henne att trampa under sig med bakbenen mer och då blev det bättre!

Efter en liten skrittpaus jobbade vi lite med den förvända galoppen där vänstergaloppen fungerade super medans högergaloppen fungerade sådär. Där ville hon inte samla sig utan försökte hela tiden springa ifrån mig. Det blev dock bättre efter lite tragglande med många förhållningar.

Mot slutet jobbade vi mer med traven och där fick vi rida skänkelvikningar på diagonalen och mellantrav på långsidorna. Izza ville som vanligt inte länga på steget i mellantraven och jag fick då gå på henne lite med spöt på bogen vilket gav resultat! Vi fick till några riktigt härliga längningar :) Det finns alltså mycket mer längning i Izza men hon visar det bara när hon måste, erectile bushästen!

20121014-204320.jpg

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.