Reg LB:2+LB:2 Hammarö RF, 21 okt 2012

Vill börja med att tacka min supersnälla hästskötare Frida som hjälpte mig hela dagen! Tur att det finns snälla hästskötare som hänger med på tävlingar :)

LB:2 (förklass)

Izza kändes hyfsat bra på framridningen men jag fick rida som en idiot med magen och sitsen för att få näsan i lodplan, medicine Izza ville nämligen gå i en alldeles för låg form. Efter några tempoväxlingar och halvhalter blev det dock lite bättre.

Väl inne på banan var läktaren väldigt läskig! Jag fick henne att gå förbi två gånger innan jag fick startsignal men hon var väldigt spänd. Väl i programmet kändes det som att det blev väldigt på och av. Ena stunden var hon spänd, andra stunden jätteseg. Ingenting av detta syntes särskilt väl på filmen men det kändes väl från ryggen. Vi passade på att lägga in en tvärnit vid läktaren en gång vilket resulterade i en 4:a, haha. Missade även den ena travvolten så fick även ett avdrag för felridning.

Resutatet blev 63,33 %
”Välridet, blir bitvis lite låg i sin form.”

LB:2 (final Thule Cup)

Även här var hon lite väl låg i sin form på framridningen. Red jättemycket med sitsen för att få upp huvudet och det kändes hyfsat bra när vi skulle in på banan. Programmet flöt på bra, jag kände att hon dök och blev framtung några gånger under programmets gång men annars gjorde hon det hon skulle.

Reultat 65,00 – 66,67 – 67,33 = 66,33% 2:a placering!
”Mjukt ridet, fina vägar! Blev ngt kort i formen ibland och såg lite stark ut.
”Mycket mjuk och trevlig uppvisning. Ibland ngt bakom hand. Bra vägar.”
”Prydlig uppvisning, väl visad.”

Något jag stör mig något fruktansvärt på är min underskänkel. Den vevar och åker lite hit och dit så det ser ut som att jag driver i varje steg. Det lustiga är att det inte känns som att underskänkeln fladdrar när jag rider, men det syns väldigt väl på filmerna… Jag måste verkligen träna bort detta men vet inte hur, någon som har tips får ni gärna dela med er :)

Foto: Frida Johansson

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Tävlingar.

4 Comments

 1. Gällande elvispar till ben… För mig funkar det bättre om jag tänker ut med knäet, vaden intill. Det är däremot stört omöjligt att ha underskänkeln intill när jag står upp i lättridningsmomentet (!)… Även fast man tror att man inte driver varje steg kan det vara värt att öva på att helt slappna av i benen och fokusera på att vara stilla. För de modiga och beslutsfasta personerna kan man binda fast stigbygeln i sadelgjorden. Hoppas du får fler tips så att vi alla kan lära oss att sitta stilla! :)

  Åter igen – grattis till placeringen i helgen!

  • Hej Linn! Tack för alla tips! Tänkte prova att hänga stiglädren under kåpan idag och sedan sätta fast sadelkåpan i sadlengjorden – då är benen fast! Hoppas att det funkar :) Kanske kan bli en aning spänd i början, men hoppas att benen hålls fast!

   Tack!

 2. Grattis till en andra plac. Kul!!
  Lite tips om skänkeln- även om jag inte sett filmen. Rid utan stigbygeln och tänk på att inte reka ut med tån, ta tag ibland i ditt lår, liksom på insida/baksidan och ”vrid ditt ben inåt” lite svårt att förstå kanske, men jag tycker man kan få en braplats på benet då om man har har lätt för att tårna pekar ut. Att tänka på att titta framåt och dra bak axeln tycker jag oxå hjälper att få en bra position i sadeln och därmed en bättre skänkel. Ha de gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.