Kategori E hästar?

Har sett att flera bloggare diskuterar det här med kategori E just nu och jag tänkte haka på det tåget.

Kategori E skulle alltså vara en kategori för hästar 149-159 cm. Kategori E hästar får tävlas av vuxna och har alltså inget med åldersgränser att göra.

Enligt mig så vore det jättebra om man införde en kategori E. På samma sätt som att avstånd och höjd är anpassat efter storleken på ponnyer så borde väl i alla fall avstånden vara anpassade efter olika storlekar på hästar (tänker framförallt inom hoppningen nu). Det är ganska stor skillnad på 151 cm stora Izza och det 175 cm stora halvblodet.

Jag tror även att värdet på det små hästarna skulle öka avsevärt om det fick en egen kategori. Som det är idag så är en 151 cm häst inte speciellt mycket värd i jämförelse med en 170 cm häst, prescription tråkigt med tanke på att det finns en hel del riktigt fina överväxta ponnyer.

Inom dressyren tror jag inte att det blir någon större skillnad med en kategori E. En 150 häst kan ju faktiskt ha lika bra gångarter som en 170 häst.

Om en kategori E införs kommer i alla fall jag och Izza att jubla! Vad tycker ni?

Publicerat i Allmänt, Hästliv.

5 Comments

  1. Är i samma sits, min är ca 152 cm så jag skulle med jubla. Hade dock inte hört om denna diskussion innan, men väldigt intressant. :)

    • Såg det på bland annat Dressyrmupparnas blogg så verkar som att diskussionen i alla fall är igång igen. Hoppas att det blir av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.