Hoppträning för Sandra

Igår var det dags för hoppning! Jag hade en avbokad lektion att rida igen så jag och Izza slängde oss med i Sandras hoppgrupp. Lydnadsövningar och en serie stod på schemat och Izza var superduperjättepigg! Härligt att hoppglädjen är tillbaka :)

På de små lydnadshindren lyssnade hon riktigt bra och svängde bra åt både höger och vänster. När vi sen skulle börja hoppa på serien slutade helt plötsligt bromsen att fungera, pharm bushäst! Vi kom fel flera ånger men Izza löste det bra ändå och skuttade över allt så fort hon bara kunde.

Kom på att det var länge sen jag la upp en hoppövning här på bloggen så här kommer gårdagens övning!

Lydnadshoppning på de två diagonala hindren: hoppa hinder nummer 1, lägg en volt tillbaka åt vänster. Hoppa hinder två, lägg en volt tillbaka åt höger. Den här övningen kan man ligga och rulla på tills det känns bra.

Serie: vi hoppade trestuds och sedan en oxer. Oxern höjde vi efterhand. Bra teknikövning som får hästarna uppmärksamma och alerta.

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Hoppträningar.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.