Hoppträning för Sandra

Igår var jag alltså med i hoppgruppen som Sandra håller i. Izza var väldigt pigg från start så i början lät jag henne mest springa av sig lite energi. Efter lite avspringning blev hon lugnare och jobbade på riktigt bra.

Under lektionen jobbade vi med en lydnadsövning efter den ena långsidan, räcke – volt – räcke. Izza skötte sig riktigt bra hela passet och hon var riktigt reglerbar både framåt och tillbaka. Mot slutet fick vi komma på båda räckena i följd och då kunde jag lägga henne på både 4 och 5 galoppsprång utan problem. Duktigaste hästizzen!

Det känns verkligen som vi är i ett bra flow nu, hoppningen går som på räls och Izza tar för sig bättre och bättre, kul! Något som inte är lika bra är min rygg… Den är väldigt sned igen så jag måste verkligen besöka kotknackaren. Det dumma då är att jag inte får rida på 3-5 dagar efter att jag blivit behandlad, det är alltså inte riktigt läge för kotknackare just nu även fast jag är i stort behov av ett besök. Ska gå till massör nästa vecka så kanske jag kan bli av med de spända musklerna i alla fall.

Frida filmade gårdagens pass så ska åka förbi henne ikväll och hämta filmerna så kanske de kommer upp här under helgen.

Izza och Mover – nya hoppkompisar (foto:  elin karlsson)

20130201-115039.jpg

Izza mumsar kvällsmat efter en givande träning:

20130201-115046.jpg

Publicerat i Allmänt, Hästliv, Hoppträningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.