Dressyrtrim för Hanna

Igår var det tisdag och dags för dressyrgruppen att äntra ridhuset igen. Från start jobbade vi med att få hästana mjuk och lösgjorda och vi red skänkelvikningar i både trav och galopp. Izza flyttade riktigt bra för att vara i början av passet så jag var nöjd med henne. Stundtals ville hon däremot dra ut sig och bli väldigt lång men genom att jobba med mycket ben fick vi bort det.

När hästana var uppvärmda jobbade vi med bakdelsvändningarna på en liten fyrkant. Izza var lite trögflyttad i början och ville gå i slowmotion genom hela vändningen men efter att ha väckt upp henne med en spödutt så blev hon genast mer framåt. På den långsidan vi inte jobbade med bakdelsvändningar red vi förvänd galopp. Izza kändes fin men blev lite väl pigg ibland, hon blev dock mycket bättre när jag red henne motställd vilket fungerar jättebra på henne när man vill hitta balansen i den förvända.

Idag blev det troligtvis vilodag för min lilla pålle. Fundera på att rida ett kortare dressyrpass på Fridas utebana imorgon, Charlotte red där i måndags och underlaget var riktigt fint! 

Snart drar tävlingssäsongen igång! Lördag 2 mars gör vi vår första start :)

IMG_1773-(blogg)

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.