Dressyrtrim för Hanna

Igår var Izza superduktig! Från start var hon som vanligt lite stretig och stel men ju längre passet gick desto finare blev hon. Till slut kunde jag rida henne i en hög form utan att hon försökte dyka, seek kul! Det är verkligen en helt annan ridkänsla när jag får upp henne i fronten, more about hon blir mycket ”lättare” i gången och mycket mjukar i munnen. Hoppas på att hitta den formen på lördag!

Passet bestod till stor del av lösgörande arbete. I galoppen red vi öppna på ena långsidan och sluta på den andra. När det fungerade gick vi över till att rida på en 20 meters volt och rida öppna på ena halvan och sluta på den andra. Izza blev riktigt loss och fin av det här arbetet, website även fast hon tyckte att det var riktigt jobbigt att flytta rumpan hit och dit.

Mot slutet red vi några skänkelvikningar och några galoppserpentiner. I serpentinerna blev Izza lite obalanserad stundtals men annars skötte hon sig bra. Bra uppladdningspass inför lördagen!

Ikväll blir det en uteritt, imorgon vila, på fredag ett kort lösgörande pass i ridhuset och på lördag är det TÄVLINGSDAGS

IMG_5277

Publicerat i Allmänt, Dressyrträningar, Hästliv.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.